Vinterträdgård (Del2)

 

Slutligen del två av vinterträdgården. Här är två fina sätt att göra din trädgård magisk även under de kalla vintermånaderna. De är också mycket trevliga alternativ till dagens slit-och-släng julklappar.

  • Fågelmat ornamenter

Smält 250 g kokosnötsmör. Blanda med 3 dl fågelfrön och 2 dl havregryn i en stor skål. Fyll i pepparkaksformer. För  att göra hålet kan du placera en pinne i övre delen, som du sedan kan ta ut när massan är hård. Ställ i kylskåpet, eller ute. Trä ett garn genom hålet och häng i ett träd trädgården eller på balkongen.

  • Insektshotel

En annan mycket fin julklapp för att ha trädgården är ett insektshotell. Du behöver några björkkvistar, garn och bambupinnar. Du kan forma kvistarna till en figur, eller annat, och binda ihop den med garn och dekorera den med vintergröna grenar. Skär bambupinnarna i 10 cm långa pinnar, och binda dem ihop med garn. Fäst den färdiga bunten emd bambupinnar i björkkransen så att den hänger i mitten. Häng upp på en solig plats i din trädgård. Det ser trevligt ut på vintern och på sommaren blir det ett femstjärnigt hotell för dina pollinerande gäster.

Hoppas du njuter av denna tid på året!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.