Blueberry & Vanilla cream pie

Idag ska jag dela med mig av en av mina favorit pajer, den ultimata Blueberry & Vanilla cream pie. Gott med ingredienser från naturen, perfekt för en årstid då vi praktiskt taget kan simma i blåbär här i Skandinavien.

Det finns många olika recept för att göra pajbotten. Efter att ha provat olika och förfinat mina egna recept, tycker jag att det här är det allra bästa för denna speciella paj.

Pajbotten:

150 g smör

4 dl mjöl

0,5 dl mellis

1 ägg

Blanda ihop smör, mjöl och pulversocker. Tillsätt ägg och blanda till en deg. Låt degen vila i kylskåpet i minst 30 minuter. Rulla degen ca 1 cm tjock och placera den på en ugnsplatta. Baka i ugnen vid 175 grader Celsius i 20-25 min.

Receptet på vaniljkräm, eller Crème pâtissière, fick jag från en av mina favoritbagerier / kockar i Skandinavien; Sébastien Boudet. Han ger traditionellt jordbruk och kvalitetsprodukter en välbehövlig röst. Jag kan också stolt säga att jag personligen träffade honom vid hans allra första bakeri i Stockholm. Här är receptet.

Den sista touchen:

När allt är nedkyld, ta en sked och fördela vaniljkrämen jämnt på pajen. Ta så mycket eller lite som du vill. Inga begränsningar här. Gör detsamma med blåbär och … voilà, din Blueberry & Vanilla Cream Pie är klar.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.