Leta efter trygghet i skogen

Mina steg är lätta och ljudet av löv under mina skor är konstigt tillfredsställande. Den friska luften med kristaller som lyser i morgonljuset. Tystnaden som fortsätter från ögonblicket jag vaknade till nu. Det är som att jag har försvunnit. Försvunnen i en känsla av att tillhöra något som är så naturlig. Ett steg från vägen, bland träd och mossor.

Bara ett steg och en helt ny värld öppnar sig. Det finns något magiskt med skogen. Som en lugnande kram som alltid finns där. Vad som än händer kan jag gå tillbaka till samma träd, till samma sten, till samma lilla bäck. En lugnande känsla av att vara på ett ställe som inte har förändrats. I en värld där förändring tillhör vardagen.

När  jag är ledsen, känner hopplöshet eller går igenom en hjärtskärande förändring, vad kan vara bättre än att hitta tillbaka till en värld där jag alltid har varit. Där förändringen inte påverkat något. Där allt är som det alltid har varit, oavsett vad som sker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.