snacks for outdoors

Söta snacks för utomhus

Söta snacks för utomhus

På vandringsturer eller bara på promenad ute i skogen behöver jag inte ha en lyxig tid. Att vara ute handlar om att få bli lite smutsig, lukta rök från öppen eld och vara lite svettig. Det handlar om att inte bry sig för mycket och vara fri. Det handlar också om att äta torkad mat, dricka kaffe direkt från kannan (ja, det händer) och värma händer och fötter vid elden, för på vintern blir det kallt. Detta är kärnan i att vara ute; enkelhet och opretentiös bekvämlighet.

Det är därför jag försöker komma på några enkla recept som jag kan prova ute eller ta med mig. Den här gången tänkte jag att jag skulle vilja ha något annat än bara choklad eller nötter som snacks. Så jag försökte något nytt.

Kanderade apelsinskal doppade i mörk choklad

Vad du behöver: 2 ekologiska apelsiner, 1 1/2 dl socker, 2 dl vatten

Se till att du köper ekologiska apelsiner. Det ger dig trygghet och det smakar bättre. Tvätta apelsinerna och skala dem så att du får långa tunna remsor. Försök att undvika det vita köttet. Skär de i smala stripor och koka i en kastrull med mycket vatten i 5 minuter. Ta ut dem och upprepa två gånger. Efter tredje gången låta du dem svalna medan du börjar koka 2 dl vatten och 1 1/2 dl socker. Tillsätt apelsinskalen och koka på låg värme i 15 minuter. Låt allt svalna. Eftersom vi inte vill slösa någonting, spara den kvarvarande “apelsinsirupen”. Den ägnar sig bra för desserter eller kakor. Apelsinskalen kan rullas i socker eller bara förbli som de är. Låt det torka över natten och doppa halva skalet i smält mörk choklad. Låt torka och njut!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.