Källan till inspiration

Ibland kan jag känna att det största hindret i att skapa något nytt är frånvaron av inspiration. Man sitter och tänker, och tänker. Ändå får man ingenting. Inspiration kan ibland vara svår att hitta, men det är så viktigt i allt man gör.

Många tror att inspiration måste komma från en själv. Att om man tar inspiration från andra är inte det äkta vara. Jag tror det bromsar många av oss. Vi tror att idéerna bara ska dyka upp i våra hjärnor bara så där. Jag har själv varit där många gångar utan att märka det. Så upptäckte jag en viktig sak.

För mig är äkta vara = att ta tankar och idéer, addera motivation och passion, och så göra om de till något eget.

Om du vill hitta inspiration helt utan att få den från andra, då ligger du illa till. För att kunna göra det borde du nämligen vara född långt, långt, bak i tiden. Och till och med då kommer inspiration från något eller någon. Naturen, djur, osv. Det är helt orimligt att tro att man kan få inspiration utan att se på andra. Och det är bra. Det gör att vi lär oss, utvecklas och förbättrar andra.

Så tänk inte att din inpiration måste vara helt ny, helt unik. De bästa idéerna kommer från inspiration från allt och alla.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.