Favoritbutik i Røros

Helgen i Røros bjöd på många överraskningar och nya upptäckter.

Bland dem en liten keramikbutik på huvudgatan. Nätt och jämnt i räcket av små, färgglada trähus med små mysiga innegårdar. Lysgaard Keramikk är full med keramikprodukter som kommer att få din fantasi att spinna.

Det jag gillar med butiken är inte bara de vackra handlagade och handmålade skålar, koppar, fat ovs….

…utan att det är butik, verkstad och museum på en och samma gång. Det ger en helt säregen upplevelse.

Färgerna och formerna poppar upp överallt i en balanserad form av utställning och fantasivärld. I 30 år har ägarna utvecklad detta charmerande ställe till ett paradis för oss som älskar färger, handverk och att störtdyka in i en annan värld för några minuter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.