Det ligger snö i luften

Jag längtar så otroligt mycket till snön! Fjällen runt staden är vita och reflekteras i solen. Och igår kände jag doften av snö i luften. Är inte det härligt?

Jag längtar till knastrandet under mina fötter när jag kliver ut på första snön. Det gäller att ta sig tiden att verkligen njuta av de första stegen. Stanna upp och ta ett djupt andetag och känna vintern som har kommit. Äkta mindfullness och tacksamhet för att årstiderna fortfarande ändras. Det ska inte underskattas.

Jag hör många säga att de inte ser fram emot vintern. Det är mörkt, kallt och, beroende var man bor, slaskig (är det ett ord? Haha). Ja det är kall, det är mörkt och man känner sig trött och hängig. Jag älskar nog alla årstider. Men kontrasterna som uppstår när höst övergår till vinter, och vintern övergår till våren är de bästa.

Så för mig innebär den här tiden mys, reflektion, avslappning och magiska stunder. Gatulamporna med lite snö på påminner om Narnia. Kyrkan med den mörka himlen i bakgrunden påminner om en eller annan Charles Dickens saga. Frosten som glittrar i solnedgången och påminner om isdrottningens land.

Och om du inte håler med mig, då håller du nog med mig om att våren aldrig kommer att kännas lika bra som när man har en vinter bakom sig. Så håll ut! Och jag ska göra mitt bästa att ge några tips som ger en ljusare tillvaro i vintermörkret.

Här kommer det första.

  1. Ta dig tiden att vakna på morgonen. Ta en kaffe, toppa med grädde och kanel. Se ut i den mörka morgonen och njut av kaffeen. Att förknippa vintermorgonen med något gott ger bättre minnen av vintern 🙂

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.