Valnötskaka

Eftersom jag ofta har hemmakontor och gillar att äta medan jag jobbar, är hembakat nästan en rutin här hemma. Idag var inget undantag, jag tyckte att det kändes som en dag för valnötskaka. Här är receptet för den som vill prova sig:

Nötig Valnötskaka

200 g hackade valnötter, 150 g smör, 1,5 dl socker, 4 ägg, 2,5 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 krm salt, 1/2 tsk vaniljpulver, 1 tsk kanel, 1/2 tsk kardemomma

Sätt ugnen på 175 grader och hacka valnötterna. Rör socker och smör pösigt. Tillsätt äggen en i taget. Blanda väl. Blanda mjölet med bakpulver och resten av de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad kakform och grädda i mitten av ugnen i ca. 30 min. Låt svalna och pudra över lite florsocker.

Kakan blev väldig lyckad!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.