Belgiska våfflor

with No Comments

Här är söndagfrukostarna fyllda med kaffe, appelsinjuice och våfflor. För vad vore en helg utan våfflor? Inget, precis! och belgiska våfflor ska det vara! Jag tänkte därför dela med mig av mitt beprövade våffelrecept för belgiska våfflor.

Ingredienser

4, 7 dl mjöl, 1.7 dl socker, 3,5 tsk bakpulver, 2 ägg, 3, 5 dl mjölk, 2,3 dl smält smör, 1 tsk vaniljpulver

Seperera äggula och äggvita. Vispa ihop äggula med socker och tillsätt mjölk och smör. Blanda sedan ihop mjöl, bakpulver och vaniljpulver och tillsätt allt till smeten. Blanda ordentligt. Vispa äggvitan tills den styvnar och rör försiktigt in i smeten. Nu är det bara att grädda i våffeljärn och… et voilà! En härlig söndagfrukost!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.