Cykeltur på Inderøy

Kornfält till höger och vänster. Guldstrån som leker i den milda vinden. Gröna skogar i fjärran som kommer närmare. Skiltar som visar till den ena bondgården efter den andra. Här kan man njuta av ost, nybakad bröd, lokalproduserat kött, glass och öl.

Har man bråttom i sitt liv, borde denna tur inte göras. Men om man längtar efter att njuta av en utsikt som är som ett skandinavisk Toscana, och smaka god mat, är detta perfekt.

Söta små butiker med handlagade produkter, gammaldags godis, och högt värdsatta second hand produkter, bjuder på en mysig stämning.

En cykeltur på denna fina ö, Inderøy, är perfekt för en paus från vardagen. Bara två timmar nord om Trondheim. Här blandas allt det goda till en gryta av det som kallas “Carpe diem”.

Förbi gulmålade bondgårdar med hembakade bullar, gårdsbutik och konstgallerier. Det är rena himmelriket.

Gullburet

För nästa paus passar det bra med lite lokalproduserat glass.

Nya smaker…
…på Gangstad Gårdsysteri

Kornfält följer cyklarna hela vägen runt ön, tillsammans med utsikten över fjorden.

Några regndroppar faller från himlen. Men det är inte förrän det bara är en och en halv timme kvar, att himlen öppnar sig. Motvinden och regndropparna kämpar om att göra den sista sträckan svår. Jag tar en paus och ser mig omkring. Jag upptäcker att landskapet strålar med sina starka färger. De gula kornfälten, den mörka granskogen, gröna ängar och blå fjord. Till och med regnet kan inte jaga bort detta intryck av en fin plats på jorden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.