Små vårtecken

När du bor i ett land där mörkret regerar i sex av tolv månader, känner du dig som en nyfödd när solen slutligen bryter igenom. Alla de tider när du vaknade en morgon i april och tjocka snöflingor dansade in i ditt synfält faller snabbt i glömska när de första krokusarna sträcker sig mot solen. Snön är på tillbakagång och alla de små sakerna börjar betyda hundra gånger mer.

Du märker de gröna lilla knopparna på träden. En tuff fjäril och kärlekssången av en fågels sökande röst. De stora massorna av svanar meddelar sin ankomst med stil.

 

Här i Skandinavien slänger vi våra vinterjackor i mörkaste hörnet och öppnar fönstren för att städa bort rester av elementluft. Vi firar den första kvällen över 5 grader med en enastående BBQ och glömmer tiden medan vi njuter av en sen solnedgång. Aldrig har de små sakerna haft så stor inverkan på oss ….

… och det är bara en av de små vårtecken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.