Oppskrifter

Plommonpaj

Jag kan känna mina fingrar klia efter att få gräva i jorden, plantera ute och titta på hur allt växer. Men vintern säger inte farväl just än. Nästa gång det är dags att så är inte före i början av april, och jag kan inte göra annat än att vänta.

Medan jag väntar, tar jag tillfället i akt att prova några nya bakrecept och dokumenterar hela proceduren i bilder. Det är ren glädje att experimentera både i bakning och med kameran, vilket säkert kommer att vara väldigt användbart i framtiden.

Eftersom det var så plommon över bestämde jag mig för att göra en plommonpaj.

Paibotten:

3 dl mjöl, 1 msk socker, 125 g smör, 3 tsk iskallt vatten

Jag låter plommorna simma i 140 g socker …

… tills sockret är upplöst i fruktjuice.

 

Pajdegen i former …

… väntar på plommon.

Enkelhet i sin skönhet

«Nature is pleased with simplicity»  – Isaac Newton

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.