Skrivelivet

Kilden til inspirasjon

Noen ganger kan jeg føle at den største hindringen for å skape noe nytt er fraværet av inspirasjon. Jeg sitter og tenker, og tenker. Likevel kommer jeg ikke på noe. Inspirasjon kan noen ganger være vanskelig å finne, men det er så viktig i mye man gjør.

Mange tror at inspirasjon må komme fra en selv. At hvis du henter inspirasjon fra andre er det ikke den ekte varen. Jeg tror det begrenser mange av oss. Vi tror at ideer bare skal dukke opp i hjernen vår, bare så der. Selv har jeg vært der mange ganger uten å merke det. Så oppdaget jeg noe viktig. For meg hjelper det å se hva andre har gjort, utvikle det med mine egne tanker og ideer, legge til motivasjon og lidenskap, og så gjøre det om til noe eget.

Vil du finne inspirasjon helt uten å se på hva andre har gjort tror jeg du vil slite. For å kunne gjøre det, burde du kanskje ha blitt født langt, langt, tilbake i tid. Og selv da kommer inspirasjon fra noe eller noen. Natur, dyr osv. Jeg er sikker på at Jane Austen og Charles Dickens hadde andre de ble inspirert av. Det er helt urimelig å tro at man kan hente inspirasjon uten å se på andre. Og det er bra. Det lar oss lære, utvikle, hjelpe og forbedre hverandre.

Så ikke tenk at ideene din må være helt ny, helt unik. De beste ideene kommer fra inspirasjon fra alt og alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.