Reisebrev

I Pippi Langstrømpe sine fotspor

For en uke siden våknet jeg opp på Rørøs med en herlig følelse av ro og inspirasjon i sinnet. Med denne utsikten utenfor hotellvinduet.

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg bor i Trondheim. Jeg også er heldig at den magiske og koselige byen Røros ligger kun to timer med tog herfra. Røros er en fjellby kjent for sine nå nedlagte kobbergruver og er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Her er det mye å gjøre. Du kan gå til Rørosmuseet, besøke Olavsgruven, eller se på den gamle Røroskirken (anno 1784) og beundre både utsiden og innsiden.

Vi var så heldig å få med oss en orgelkonsert.

Men det beste er å gå rundt i gatene blant de fargerike husene. Små butikker med lokalt håndverk, friluftsbutikker, herlig velduftende bakerier og kafeer, og små koselige restauranter. Så det er noe for enhver smak.

Blant de mange koselige butikkene i hovedgaten finnes en liten keramikkbutikk. I rekken av små fargerike trehus med små koselige gårdsrom, finner man Lysgaard Keramikk. Butikken er full av keramiske produkter som får fantasien til å spinne.


Det jeg liker med butikken er ikke bare de vakre håndlagde og håndmalte bollene, koppene, fatene osv. Men også det at ved siden av å være butikk, er den også verksted og museum. Det gir en helt unik opplevelse.
Fargene og formene dukker opp overalt i denne utstillings- og fantasiverdenen. I 30 år har eierne utviklet dette sjarmerende stedet til et paradis for oss som elsker farger, håndverk og å dykke inn i en annen verden for noen minutter. Det ville ikke overraske meg, hvis en og annen bokidé er født akkurat her

Ekstra interessant for meg var at Røros sentrum var innspillingsstedet for en av Pippi-filmene. «Pippi feirer jul» ble spilt inn her i 1972. Perfekt for alle som elsket Pippi Langstrømpe som barn. For meg ble byen enda mer koselig og magisk.

Å gå rundt blant de gamle husene, på vei opp til kobbergruvene, får deg til å tenke på hvordan folk bodde her før i tiden. Du kan ikke gå glipp av følelsen av å bli transportert tilbake i tid.

Og har du lyst til å få deg en dose frisk vind og storslått utsikt, er det bare å ta på deg turskoene og følge en av turstiene ut i fjellet. Etter bare noen minutter kan du nyte roen i en nydelig fjellverden. Ønsker du å ta en lengre tur er det bare å spørre på turistkontoret som hjelper deg med å finne en fin tursti.

Tanken slo meg at Røros nok er et av de beste stedene for en skrivehelg. Hele atmosfæren får en til å slappe av. Rundt hvert hjørne er det inspirasjon og en historie som venter på å bli skrevet. Vi sees igjen, vakre Røros!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.