Reisebrev

Sykkeltur på Inderøy

Kornfelt til høyre og venstre. Halm av gull som leker i den milde vinden. Grønne skoger i det fjerne som kommer nærmere. Skilt som peker mot det ene bondegården etter det andre. Her kan du nyte ost, nybakt brød, lokalt produsert kjøtt, is og øl.

Hvis du har det travelt i livet ditt, er denne turen ikke noe for deg. Eller, kanskje dette er nettopp det du trenger. Hvis du lengter etter å nyte en utsikt som er som et skandinavisk Toscana, og smake på god mat, er denne turen perfekt for deg.

I Straumen sentrum blir du møtt av små butikker med håndlagde produkter, gammeldags søtsaker og høyt verdsatte bruktprodukter, og tilbyr en koselig atmosfære.

En sykkeltur på denne vakre øya, Inderøy, er perfekt for en pause fra hverdagen. Bare to timer nord for Trondheim. Her blandes alt det gode i en gryte og kryddes med «Carpe diem».

Forbi gulmalte gårder med hjemmelagde boller, gårdsbutikk og kunstgallerier. Et himmelrike.

Gullburet

Ved neste pause passer det godt med litt lokalprodusert is med nye smaker…

…på Gangstad Gårdsysteri.

Gangstad Gårdsysteri

Kornfelt følger syklene hele veien rundt øya, samt utsikten over fjorden.

Noen regndråper faller ned fra himmelen. Men det er ikke før det bare er halvannen time igjen at himmelen åpner seg. Motvinden og regndråpene kjemper på for å gjøre den siste strekningen vanskelig. Jeg tar en pause og ser meg rundt. Jeg oppdager at landskapet lyser med sine sterke farger. De gule kornfeltene, den mørke granskogen, grønne enger og blå fjord. Selv regnet kan ikke drive bort dette inntrykket av et fint sted på jorden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.