Inspirasjon - Kreativ arkiv

DIY: Håndkrem og kroppsskrubb

Nå kommer tiden hvor kald vind og tørr luft gjør hendene og resten av kroppen tørr og sprø. Da er det deilig å skjemme deg bort med hjemmelaget håndkrem og kroppsskrubb.

Ikke bare er det bra for kroppen, men det er også mye mer miljøvennlig å gjøre selv. Det er noe jeg foretrekker. Spesielt når jeg er i naturen, er det fint å ha med meg produkter som ikke skader planter og dyr.

Jeg har to oppskrifter som jeg synes er veldig fine, som jeg tenkte dele med meg av.

Håndkrem / fotkrem

4 ss kakaosmør 2 ss rapsolje 1 ss mandelolje 2 ts kokosolje 4-5 dropper lavendelolje

Smelt kakaosmøret og kokosoljen i et vannbad. Tilsett mandelolje og rapsolje. Til slutt noen dropper lavendelolje. Fungerer også med en annen eterisk olje. Bare vær sikker på at det er hudvennlig. Fyll i en glassburk. Jeg bruker små glass som for eksempel har vært vaniljepulver i.

håndkrem
håndkrem
Kroppsskrubb

2 dl sukker 2 ts mandelolje 2 ts kokosolje 1 dl rapsolje 5-6 dropper peppermynteolje

Bland alle ingrediensene til en fin røre. Fyll en glassburk eller annen beholder.

Disse produktene egner seg også perfekt for sommeren etter hagearbeid eller ved bålet etter en lang tur. Både lavendelolje og peppermynteolje sies å hjelpe til med å holde mygg unna. 🙂

Lyst på flere diy-prosjekt? Ta en titt i det kreative arkivet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.