kandiserte
Oppskrifter

Kandiserte appelsinskall med sjokolade

På turer i skogen trenger jeg ikke å ha det luksuriøst. Derfor er denne enkle oppskriften kandiserte appelsinskall perfekt.

Å være ute handler om å bli litt skitten, lukte røyk fra åpen ild og være litt svett. Det handler om å ikke bry seg for mye og være fri. Det handler også om å spise tørket mat, drikke kaffe direkte fra kanna (ja, det skjer) og varme hender og føtter ved bålet. Dette er essensen av å være ute; enkelhet og upretensiøs bekvemmelighet.

Derfor prøver jeg å finne på noen enkle oppskrifter som jeg kan prøve ut og ta med meg. Denne gangen tenkte jeg at jeg ville ha noe annet enn bare sjokolade eller nøtter som snacks. Kandiserte appelsinskall er enklere å lage enn du kanskje tror.

Du trenger:

2 økologiske appelsiner, 1 1/2 dl sukker, 2 dl vann

Slik gjør du:

Jeg kjøper økologiske appelsiner når jeg skal bruke skallet. Da slipper jeg sprøytemiddel og skallet smaker bedre. Vask appelsinene og skrell dem slik at du får lange tynne strimler. Prøv å unngå det hvite kjøttet. Skjær dem i smale strimler og kok i en kjele med vann i 5 minutter. Ta de ut og gjenta to ganger. Etter tredje gang lar du dem avkjøle mens du begynner å koke opp 2 dl vann og 1 1/2 dl sukker. Tilsett appelsinskallet og la det koke på lav varme i 15 minutter. La alt avkjøles. Siden vi ikke ønsker å kaste bort noe, spar den gjenværende «appelsinsirupen». Den passer til desserter eller kaker. Appelsinskallene kan rulles i sukker eller bare forbli som de er. La det tørke over natten og dypp halvparten av skallet i smeltet mørk sjokolade. La tørke og nyt!

Prøv gjerne denne her oppskriften neste gang du er på tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.