Chilihetta

Jag har inte riktigt lyckats med att odla chili förra året. Året innan dess hade jag två chiliplantor, men det gav mig bara en pytteliten chili. Så därför får jag nöja meg med att köpa chili på affären. Det är jo egentligen inte ett stort problem. Det är också enklare. Om det inte vore för att chilin blir dålig innan man hinner äta upp allt. Det ligger ca. 5-6 “färska” frukter i en sådan pappbox. Ofta får några slängas. Och nu är jag less.

Så därför tänkte jag torka chilin. Jag upptäckte också att man kan göra massa annat gott av det. Som för exempel chilisalt.

Chilisalt

2 dl havsalt

2-3 chilifrukter (beroende på hur stark du vill ha det)

Mixa allt i en matberedare eller med mixstav och bred ut på en bakplåt. Torka blandningen i ugnen på ca. 50 grader i 15 minuter. Häll i en glasburk. Färdig!

Enkelt, smart och himla gott i maten.

Visste du förresten att chili innehåller en massa antioxidanter, og håller igång blodcirkulationen? Bara att frossa på. Men i lagom mängder såklart.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.