Jeg lyktes ikke med å dyrke chili i fjor. Året før hadde jeg to chiliplanter, men det ga meg bare en liten chili. Så derfor må jeg nøye meg med å kjøpe chili i butikken. Det er egentlig ikke et stort problem. Det er også lettere. Dessverre blir chilien ofte dårlig før man rekker å spise alt. Det ligger ca. 5-6 «friske» frukter i en pappeske. Ofte blir noen av de kastet. Og nå er jeg lei.

Derfor begynte jeg å tørke chilien. Jeg oppdaget også at man kan gjøre mye annet godt ut av det. Som f.eks. chilisalt

Chilisalt

2 dl havsalt

2-3 chilifrukter (avhengig av hvor sterk du ønsker at det skal være)

Bland alt i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser og fordel på et stekebrett. Tørk blandingen i ovnen i ca. 50 grader i 15 minutter. Hell i en glassburk. Ferdig!

Enkel, smart og godt.

Visste du forresten at chili inneholder mye antioksidanter, og holder blodsirkulasjonen i gang? Bare å bruke det på alt. Men med måte selvfølgelig 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.