Inspirasjon - Kreativ arkiv

Lag et mini-drivhus

For ikke så lenge siden så jeg et bilde på et mini-drivhus et sted på Pinterest. Et slikt drivhus er perfekt til små tomatplanter og urter, tenkte jeg. Det beste er at jeg får gjøre det jeg liker best. Gjenbruke ting til noe helt annet enn det de er ment for. Så jeg gikk på second hand butikken og fant noen fine bilderammer av tre. Kan man virkelig lage et drivhus av bilderammer? Ja! Det kan man, og jeg skal vise hvordan.

Slik gjør du:

Selvfølgelig kan størrelsen variere, men når du velger bilderammer, må sidene ha samme størrelse. Det vil si to av de samme for bredden, og to av de samme for lengden. Så er det bare å finne en bilderamme som passer som et tak.

Jeg hadde to ganger 20×25 cm og to ganger 21×30 cm. Og et tak som var ca. 20×30 cm.

Her nedenfor har jeg allerede tatt ut glassplatene.

Diy mini drivhus

Så skal de males. Jeg malte i hvitt. Men tenk så kult hvis man maler i svart, gul, eller i regnbuefarger? Det er bare å slå seg løs. Det beste med å gjøre ting selv er at man kan bestemme selv.

DIY mini drivhus

Sett sammen sidene for å se hvordan det skal se ut og om alt passer. Husk at du må sette inn glassplatene også.

Først prøvde jeg å spikre alt sammen. Men jeg kan fraråde det. Hvis du har sett for deg det. Ikke gjør det. Det er SÅ mye lettere å lime med lim som tørker raskt og er egnet for tre.

Så var det bare å sette taket på.

Resultatet ble et fint og brukbart drivhus og jeg er fornøyd 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.