Tillbaka i mini-trädgården

Jag ser att det är länge sedan jag har skrivit här. Alla vet jo vad som har präglat de senaste månaderna. Så jag behöver knappast säga mer. Våren, med sol och värme har låtit vänta på sig, och det gav knapp motivation att göra något ute på altanen. Nu är dock sommaren snart här, hoppas vi, och det är dags att sätta igång.

Det senaste veckorna har jag kollat på Yr.no typ varje dag, för att se när det är säkert att köpa in blommor. Och igår, äntligen, har jag varit på trädgårdscenter och köpt in de flesta växter jag ska ha. Det blir dock en till runda dit nästa vecka.

Så här är det jag har fått med mig igår:

Nejlikor och margeriter lyser upp fint

Jag hade nästan glömt hur gott nejlikor doftar. Helt vidunderlig.

Jag har en lång lista på växter och blommor som jag ska ha i sommar. Nu har jag nejlika (Dianthus chinensis), margeriter (Argyranthemum), litet tjockblad (Bacopa monnieri), daglilja (Hemerocallis), två olika sorter av hosta (funkiasläkten), Fjäderastilbe (Astilbe glaberrima) och grönmynta (Mentha spicata).

Tur att det idag är varmt och soligt väder. For nu ska alla dessa härligheter ned i jorden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.