Nu blomstrar det

Det var kallt i mai, så kallt att man undrade om sommaren skulle komma överhuvudtaget. Så sa det BANG, och sommaren var här.

Typisk för Skandinavien. Men vem bryr sig, när det äntligen växer och blomstrar för fullt på min altan.

Styvmorsviol (Viola tricolor)
Litet tjockblad (Bacopa monnieri)
Nejlika (Dianthus chinensis)
Lobelia (Lobelia erinus)

Det gamla grillen som stod och bara rostade har blivit en blomlåda med industriell touch. Här har jag sått Blå lin. Ser fram emot det himmelsblåa havet.

I år har jag tolv jordgubbsplantor, så vi får hoppas att det ger många fina jordgubbar. Det var bara två plantor som hade överlevd vintern. Därför köpte jag in flera från vårt lokala trädgårdcenter. De kan sitt, men det ska jag berätta om i en annan post.

Brudslöja tycker jag bara är så fantastisk vacker. I år var jag bara tvungen att köpa in en planta. Hoppas den växer sig stor och fin. Kommer att se fint ut i vasen på bordet, tillsammans med ängsblommor.

Brudslöja (Gypsophila paniculata)

Min fuchsia börjar blomma snart.

Fuchsia
Buskmargerit (Argyranthemum)

Själklart finns det mer på min altan, men inte allt har börjat blomstra än. Och många av mina örter är fortfarande ganska så små. Så resten får vänta till en annan gång.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.