Oppskrifter

Valnøttkake

Siden jeg ofte har hjemmekontor og liker å spise mens jeg jobber, er hjemmebaking nesten en rutine her hjemme. I dag var intet unntak, jeg syntes det føltes som en dag for valnøttkake. Her er oppskriften for de som vil prøve:

Valnøttkake

200 g hakkete valnøtter, 150 g smør, 1,5 dl sukker, 4 egg, 2,5 dl mel, 1 tsk bakepulver, 1/4 tsk salt, 1/2 tsk vaniliepulver, 1 tsk kanel, 1/2 tsk kardemomme

Sett ovnen på 175 grader og hakk valnøttene. Rør inn sukker og smør til det blir luftig. Tilsett eggene ett om gangen. Bland godt. Bland melet med bakepulver og resten av de tørre ingrediensene. Rør til en jevn røre. Hell røren i en smurt og panert kakeform og stek midt i ovnen i ca. 30 min. La avkjøle og pudre over litt melis.

Kaken ble vellykket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.