Notater fra naturen

Rariteter fra dyrenes rike

Jeg har vært en tur til Vanvikan med jobben. På dagens tur ble det flere artige funn, og noen rariteter. Her er noen av de artene vi så.

Humleflue

Dette er en av de rareste og mest kule artene jeg har fått se i år. Dette er altså en humleflue. Ser du snabelen? Denne fluen er som en pelskledd versjon av kolibri, da den også står stille i luften og suger nektar fra en blomst. Men det er ikke bare kolibrier den likner. Den er nemlig litt som en gjøk. Den flyr noen decimeter over bakken og leter etter hull som fører til larvekammeret til solitære bier. Når den har funnet inngangen til en, sikter den nøye og slipper en av eggene sine rett in i hullet. Og så flyr den videre for å dele ut eggene sine til intetanende bier.

Stor humleflue rariteter
Grønn sandjeger

Denne grønne krabaten er både en god løper og en rask flyger. Som sandjegere flest, ligger larvene nedgravd i sanden og venter på byttedyrene sine. Mens de voksne bruker sine løpeferdigheter og jakter ovenfor bakken.

Sandjeger rariteter

Til slutt må jeg bare vise denne her. En vinner i rariteter vi har sett. Fordi, hvor ofte får man egentlig se en albino-snegle? Ikke særlig ofte, nei. Så værsågod, her er en.

Skogssnegle albino rariteter

Her kan du lese flere notater fra naturen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.