Frøpapir
Kreativ arkiv

Frøpapir

Visste du at noen frø trenger en kuldeperiode for å spire? Derfor kan det være lurt å allerede nå så frø av villblomster. Når man da har litt frø til overs liker jeg å lage frøpapir som jeg bruker til personlige og unike gaveetiketter og gratulasjonskort.

Du trenger:
  • Avispapir
  • Vann
  • Frø
  • Stavmikser
  • Ev. blomsterblad
Slik gjør du:

Riv avispapir i biter til du har ca. 3 dl. Ha det i en bolle sammen med 1 dl vann. Bruk stavmikseren for å rive alt i enda mindre biter. Til sett frøene dine. Hvis du har tørkete blomsterblad kan du tilsette det også, for litt farge. Blant alt sammen. Bruk hendene for å skvise ut vannet til du har en klump av pappmasjé. Legg denne på en bakplåt med matpapir eller bakepapir. Trykk ut massen som en pizzadeig, og bruk en kjevle for å rulle den ut til papirdeigen den er ca. 3 mm tykk.

Du kan også lage figurer eller andre former av papirdeigen, som f.eks. hjerter, blomster eller stjerner. La tørke.

Når papiret er tørt, dra av bakepapiret forsiktig. Jeg valgte å lage noen runde former som jeg skal bruke til å lage kort. For å lage etikettene kuttet jeg resten i 4-5 cm brede og ca. 7 cm lange strimler.

Slik ble mitt resultat:

Gavekortene laget jeg av vanlig hobbykartong. Jeg syntes det passet fint å bruke frøpapir som blomst.

Til etikettene brukte jeg hvit maskeringstejp å skrive «Fra» og «Til» på. Tejpen er enkel å dra av når frøpapiret skal i jorda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.