Lage egne bokmerker
Kreativ arkiv

Morsomme bokmerker for store og små

Er det flere som bruker utlånskvitteringen fra biblioteket som bokmerke? Jeg gjør ofte det, men synes egentlig det er mye bedre med riktige bokmerker. Det tilfører noe ekstra til lesingen. Det finnes mange fine å kjøpe, men hvorfor gjøre det når man kan lage de selv. Det er en perfekt aktivitet for store og små. Jeg har laget et lite urvalg som gjør lesingen ekstra gøy.

En vakker sommerfugl

Bokmerker sommerfugl
Slik bretter jeg bokmerket:
Brette bokmerke

Nå kan du lime fast en papirsommerfugl slik du ser på første bildet.

En klok ugle

For selve ugla brukte jeg en side fra en gammel bok, men det går helt fint med vanlig hobbykartong også. For papirremsen brukte jeg hobbykartong, siden det er litt mer stabilt. Bildene her nedenfor viser hvordan jeg gjorde:

En liten fugl

For å lage dette bokmerket tegnet jeg en enkel fugl på hobbykartong og klipte den ut. For å skjære langs vingene brukte jeg en hobbykniv. Husk å ikke skjære ut hele vingen, men bare langs to sider.

En søt liten gris

Grisen har jeg bare tegnet på hobbykartong og klipte ut figuren. Så klipte jeg innerst langs armene til grisen, slik du kan se på første bilde her nede.

Håper dere nå har fått noen ideer til bokmerker 🙂

Lyst på flere ideer til kreative prosjekter? Hva med å lage bivoksduk eller gjenbruke krydderglass?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.