lanterne
Kreativ arkiv

Lanterne og lykt til høstfesten

Mørke kvelder kommer fortere nå. På balkongen har blomstene gitt opp fargene sine. Men nå ha jeg fikset litt pynt for balkongen. En lanterne og lykt.

Tidligere i høst samlet jeg blad i alle størrelser og farger. Disse har jeg presset i blomsterpressen min. Nå var det på tide å lage noe med dem. Som barn lagde jeg mange lanterner. Det er noe jeg har savnet, så nå har jeg laget en.

Lanterne

Til lanternen brukte jeg hobbykartong, matpakkepapir og høstløv. Jeg klippet til fire remser av hobbykartong og limte to remser etter hverandre langs ene langkanten av matpakkepapiret og to langs det andre. Jeg satte det hele sammen til en sylinder og prøvde meg fram for å se hvor bredt jeg ville ha lanternen, og klippet deretter. Nå var det på tide å lime fast løv i forskjellige størrelser og former. Så lot jeg det tørke.

Etter det var det bare å lime fast de to kortkantene. Vips, så var lanternen ferdig.

Lanterne
Lykt

For denne fine lykten brukte jeg det jeg fant rundt omkring i nabolaget og på balkongen. Litt tørket gress og bregne, noen løv og blomster. Jeg tok fram en gammel vase og brukte blomstertråd for å feste alt på vasen. Det er ikke så nøye hvordan man gjør, det er bare å bruke kreativiteten.

Lanterne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.