lykter
Kreativ arkiv

Lykter av melkekartonger

Melkekartonger må vel være det mest ultimate å gjenbruke for kreative prosjekt. Det finnes en masse man kan gjøre med dem. Siden det er høst fikk jeg lyst å lage lykter av melkekartonger.

Jeg startet med å male kartongene svart. Etter at fargen hadde tørket tegnet jeg motiver fra eventyr og naturen på tre av de fire sidene på dem. Jeg valgte karakterer fra Stjernedalerne og Rødhette, og trær og noen dyr, samt en eventyrlig by.

Jeg brukte en hobbykniv for å skjære ut motivene. Det kan ta litt tid og krever litt tålmodighet.

Tips: Hvis man lager disse sammen med barn, kan det være lurt å la de skjære ut enkle og store motiver, og så kan en voksen ta detaljene.

melkekartonger

Etter at alle motivene er skåret ut, tar jeg fram silkepapir eller annet transparent papir (det går å bruke matpakkepapir f.eks.). Denne gangen valgte jeg hvit silkepapir for et enkelt utrykk. Men det blir også veldig fint med forskjellige farger.

Så klipper jeg det slik at det passer på en side av kartongen og limer det fast på innsiden, bak motivene. Det kan være litt vrient å få limt fast den siste siden. Jeg fikk prøve meg fram til en måte å få det til. Og det gikk slutt. Jeg brukte en limpenn, som er lang og tynn, som gjør det litt enklere.

melkekartonger gjenbruk

Så her er resultatet. Er de ikke fine? Tenk at man kan gjøre slike fine ting av noe så enkelt som melkekartonger 🙂 Jeg bruker batteridrevne stearinlys i lyktene, og det ser så fint ut i vinduet, eller på bordet som dekorasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.