Boktips

Boktips fra november

Boktips fra november

Novembermåned har virkelig levert med tanke på været. Her har det vært mye sol og kalle dager, hvilket jeg synes er veldig herlig 🙂 November har derfor ikke vært like mørk og grå som den kan være, og det er jeg takknemlig for.

Men nok om været og mørke årstider, her kommer månedens boktips.

Bok: Remarkably bright creatures av Shelby Van Pelt

Jeg kan kjenne litt på rastløsheten innimellom og sliter litt med å holde fokus på lesing i en lengre periode. Det kan være at det har mye å gjøre med om boken er god eller ikke, for denne her hadde jeg ikke noe problem med å fokusere på.

boktips natur

Hvis du liker å lese romaner med en dash av dyrefakta og som overrasker, er denne noe for deg. Her får du møte en sprek eldre dame, Tova. Vi får følge henne mens hun håndterer tapet av sønnen, som forsvant på mystisk vis. Med i bildet er også en vis og morsom blekksprut, som vil hjelpe Tova å finne sannheten og fylle tomrommet i hjertet hennes.

Jeg koste meg skikkelig med denne boken. Det er flere setninger som får meg å humre, men også noen som får meg å felle en liten tåre, eller to. Den finnes ikke på norsk ennå, tror jeg, men det var enkelt å lese på engelsk.

Bok: Uten fugler blir ikke livet det samme av Martin Eggen

boktips fugler

Denne er perfekt for deg som ønsker å lære mer om fugler og deres plass i livene våre. Som leser blir man tatt med på en reise gjennom norsk natur og landskap for å virkelig få en overblikk over hvordan det egentlig står til med fuglene, og hva du kan gjøre for å bidra til at fuglene fortsetter å være en del av livene våre.

Martin Eggen skriver pedagogisk og personlig om hvordan forandringer i norsk natur påvirker fuglene. Og jeg er helt enig med Martin, livet blir ikke det samme uten fugler.

En fin julegave til noen som liker fugler 🙂 Eller kanskje til noen som ikke liker fugler? 😉

Begge bøkene kan enten lånes på bibliotek eller kjøpes i bokhandel

Hvis du ønsker flere boktips med tema natur, miljø og dyr, så legger jeg ut mine tips i slutten av hver måned. Her er fra oktober.

Published by Marina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.