Skrivelivet

Mandagslista uke 51

Mandagslista uke 51

I går var det allerede 3. advent. Om mindre enn en uke er det julaften. En dag der små øyne glitrer av forventninger blant blinkende lys og julepynt. Jeg husker det fra da jeg selv var barn. Magien ved julen.

Jeg fikk en idé om å lage et innlegg hver mandag som jeg håper skal inspirere deg som leser. Jeg kaller den mandagslista og der vil jeg dele med meg av inspirerende sitat, tanker, ideer, tips og bilder. Siden denne uka avsluttes med julaften, tenkte jeg at denne første mandagsliste får være litt julete og forhåpentligvis gi litt julemagi. Ok, da kjør vi i gang!

Sitat

Håper dere har det julefint inni i dere også

Beate Grimsrud

Notater fra naturen

Når blå timen er på vei og mørkret begynner å falle, samles kråkefuglene i trær og på hustakene. Der sitter de og hvisker og tisker om alt de har fått erfare denne dagen. De utveksler matkilder og hvem som har kastet stein etter dem.

Deres kraksende lyd er betryggende på vei hjem fra jobb og en påminnelse om å stoppe opp og se seg rundt.

Lyttetips

Oppskrift: Brente mandler

  • 250 g ristede mandler
  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • en liten klype vaniljepulver
  • 1 ss meierismør
  • en klype flaksalt

Skyll mandlene og rist dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 6 minutter. Pass på at de ikke blir brent allerede her 😉 Kok opp vann, sukker og litt vaniljepulver i en gryte. La det koke til alt sukkeret er oppløst. Nå kan du tilsette mandlene. La det koke videre mens du rører om. Etter hvert vil sukkerlaken blir tørrere og dekke mandlene slik at det ser tørt og hvitt ut. Rør om litt til, helt til du hører et knistrende lyd fra mandlene. Ta gryten til side og rør inn smøret, litt flaksalt og kanel. Fordel mandlene på et bakebrett bakepapir og la de kjøle seg av.

Skriveprompt

Beskriv din favorittjulelukt (stearinlys, kanel, pepperkaker, etc.). Skriv om et minne med denne lukten. Hvis du ikke kommer på noe, kan du alltid finne på noe.

Til slutt så vil jeg tipse om dokumentaren The Circle of Life in the Rhodope Mountains. Denne dokumentaren viser at det finnes håp for at natur og ville dyr en gang kan komme tilbake til områder som har blitt påvirket av mennesker.

Ønsker deg en fin uke! 🙂

Published by Marina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.