Den andre uken på året

Den første uken i det nye året er over og det tid for årets første mandagsliste. Den første uken er en av ukene i året jeg liker best, hvis jeg måtte velge en. Det er den uka der man fortsatt er litt ledig, men begynner å tenke på mål for det nye året. Selv om man har noen dager på jobb, brukes disse dagene til å komme i gang igjen, snakke med kolleger om hva man har gjort i juleferien, og sette opp mål for prosjekt. Forhåpentligvis får man en myk start, og tid til å sette seg ned og reflektere over hva som kan gjøre jobben bedre i 2024. Hvilke mål og delmål som kan bidra til et bedre jobbresultat.

Jeg synes det er viktig å ta seg tid til å sette seg ned og tenke over målene mine både på jobb og i privatlivet. Det er ikke et nyttårsforsett, jeg gjør dette etter sommerferien også. Det er helt enkelt en mulighet for litt refleksjonstid og kjenne etter hva man egentlig ønsker i livet og på jobben.

Her er noen ting jeg spør meg selv:
  • Hva trenger jeg for at jobben min skal være gøy? Hva trenger jeg for at jeg skal få gjort en så god jobb som mulig?
  • Hva trenger jeg for å være mer kreativ?/lese flere bøker?/prioritere bort noe for å kunne male mer?, etc.

Når jeg har svaret, skriver jeg opp hva jeg kan gjøre for å få det jeg trenger. Det kan være å prioritere tiden sin annerledes, ta med en bok på buss/tog på vei til jobb, samarbeide mer med kolleger, etc.

Inspirerende sitat

I am only one, but I am one. I cannot do everything, but I can do something. And I will not let what I cannot do interfere with what I can do.

Edward Everett Hale

Jeg fant dette sitatet da jeg gjorde research for boken min, og jeg synes den passer fint for det nye året. Det er så ofte at man tenker at man som en person ikke kan gjøre så mye for å påvirke. Men man er jo i hvert fall her, på jorden, levende. Og bare det er grunn nok til å tro på at man kan gjøre noe, selv om man bare er en liten person i en stor verden. Du kommer kanskje ikke til å redde hele verden, men du kan redde hundremeterskogen i nabolaget ditt. Du kan gi dyrene et paradis og en frisone i hagen din. Du kan velge hvordan du bruker pengene dine, både når du kjøper mat og klær, og når du sparer/investerer.

mandagsliste humle

Lyttetips

Lesetips

  • Tenk om igjen – kraften i å vite hva du ikke vet av Adam Grant
  • Overtalelse av Jane Austen. Les gjerne den engelske versjonen, Persuasion, for mer innlevelse
  • Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai av Mary Ann Schaffer

Her finner du flere boktips

Interessante, inspirerende eller morsomme ting å lese om

Må evnen til å oppleve naturen øves opp? Interessant lesning om hvordan naturopplevelser påvirker oss

How to change the world (and five sources of inspiration). Inspirerende om det å gjøre en forskjell

Visste du at Luktesansen din ligner på insektenes?

Verdt å se

I dag starter NRK sin nye Tv-serie Oppsynsmannen. Bård Tufte Johansen tar oss med på en reise i Norges natur, eller, i hvert fall det som er igjen av den. En viktig dokumentar-serie om ødeleggelser av natur i et land som tror at vi har masse vakker natur igjen.

Ønsker dere en fin andre uke i 2024 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.