Skrivelivet

Mandagslista: Kreativitet

Mandagslista: Kreativitet

Det er tid for å oppsummere nye ting som har inspirert meg de siste to ukene. Jeg har hatt mye fokus på kreativitet disse første ukene i januar. Derfor fikk jeg lyst å ha litt mer fokus på kreativitet i denne mandagslista. Jeg tenker at det sikkert er flere der ute som trenger en liten inspirerende kick 🙂

Ukens sitat

Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and having fun

Mary Lou Cook

Sjekk ut

Jeg elsker å oppdage nye kreative folk som har fulgt drømmen sin. Enten det er forfattere, kunstnere, snekkere eller illustratører. Nå har jeg oppdaget en illustratør som lager nydelige bokillustrasjoner.

Illustratør Angela Harding

I starten av dette året oppdaget jeg denne illustratøren. Jeg så etter noen nye bøker, og der var illustrasjonene hennes på et bokomslag. Illustrasjonene er inspirert av den britiske landsbygden. De er helt nydelige. Sjekk ut arbeidet hennes på nettsiden, der finner du også bloggen hennes.

På Adlibris.no kan man bestille pussel, notatbøker og annet med illustrasjonene hennes.

Naturaktiviteter

Kommende helg, den 27.-28. januar, går Den store hagefugltellingen av stabelen i hele landet. Eller, i mange land i Europa faktisk. Den går ut på å telle antall individer av fuglearter som besøker hagen eller balkongen din. Du kan også ta en tur til nærmeste park og telle fuglene du ser der. Dette gjøres for å få oversikt over hvordan det står til med fuglene våre. Les mer om hvordan du kan bli med på fuglevennen.no. Dennes siden er forresten er skikkelig god side for deg som ønsker å lære mer om forskjellige fuglearter og annet fuglerelatert.

Interessante, inspirerende eller morsomme ting å lese om

Hvordan klarer seg småfuglene i vinterkulda egentlig? Svarene vil overraske, det kan jeg love deg 🙂

En viktig seier for klima og natur. Greenpeace og Natur&Ungdom vant klimasøksmålet mot staten. De to miljøorganisasjonene gikk mot søksmål for å få stanset utbygging av tre olje- og gassfelt. Les mer her

Du må lære å feile for å bli kreativ. Denne trengte jeg å lese altså, selv om det kan være vanskelig å tørre å feile.

Verdt å lytte til

TED-talk fra dronningen av kreativitet selv; Elizabeth Gilbert. Her prater hun om suksess, fiasko og drivkraften til å fortsette å skape.

Boktips

Big Magic av Elizabeth Gilbert. Helt siden jeg leste Spis, elsk, lev har jeg hatt lyst å lese denne. Og den var veldig bra. For en kreativ person, som meg, gir den både noen Aha-opplevelser og trøst.

The artist’s way av Julia Cameron. Denne er perfekt for deg som ønsker å komme vekke kreativiteten i deg eller gi den en boost.

Samlede dikt 1 & 2 av Emily Dickinson. Dette er dikter jeg liker å lese for å inspireres og bli kreativ når jeg skal skrive dikt.

Ukens kreative øvelse

For å sette i gang kreativiteten bruker jeg en øvelse som mange skribenter/forfattere bruker. Den tar bare 10 min. Men kan også utvides til flere økter. Ta fram penn og papir. Sett klokka på 10 min. Nå skal du skrive så fort du kan, uten pause og uten redigering av tekst, i ti minutter. Trykk på start og sett i gang! 🙂

Denne øvelsen er veldig fin for å få ut tanker fra hodet på papiret og etter ti minutter pleier ting å løsne. Ofte gjør jeg om det for å virkelig få i gang kreativiteten. Da kan jeg se på et bilde eller lese en setning i en bok, og så skrive utfra det.

Ønsker deg en fin uke 🙂

mandagsliste

Published by Marina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.